Töötuba: Kena kala
Kumu hoovifestivalil toimuvas töötoas „Kena kala“ tutvustavad Saaremaalt pärit kaluritalunikud Eesti populaarsemaid toidukalu.
Tihemetsa Kala perenaine Tiina töötoast:
„Lõikame kalad lahti ja uurime, kuidas kala seestpoolt välja näeb. Võtame Saaremaalt kaasa mõne võrgu ja mõrra, et selgitada, kuidas kala merest kätte saab. Soovi korral saab osaleja ise kala puhastada ja selle pärast koju kaasa võtta.“
Väiksemaid lapsi ja nende vanemaid ootavad kalaliike tutvustavad töölehed, mille abil saab oma mere- ja kalaalased teadmised proovile panna ning harjutada kätt kalapiltide värvimisel.
Töötoad algavad kell 12, 13, 14 ja 15
Kestus: u 45 minutit
Tihemetsa Kala asub Saaremaal Nasva külas. Ettevõte on tegutsenud üle 30 aasta ja tänasel päeval toimetab seal juba neljas põlvkond kalureid. Tihemetsa Kala valmistab Saaremaa kalurite püütud kalast suitsukala ning vastavalt hooajale ka erinevaid kulinaariatooteid, mille tooraineks ikka kohalik kala. Suvisel ajal on kaluritalus võimalik nautida ahjusooja kala nii väikese kui suurema seltskonnaga ning erinevaid kalatooteid ka kaasa osta. „Oleme üks lihtne, traditsiooniline kaluritalu, kus saab süüa, juua ja muidu nalja.“