Otsing

Töötuba: Kevadtaimedest põhjamaine kombucha 07.06.2025
12.00–13.30

Kumu kunstimuuseum

Kumu aatrium

Osalustasu
30 €

Piletid Fientast

Foto: Hikari Tanaka
Töötuba

Töötuba: Kevadtaimedest põhjamaine kombucha

Fermenteerimine on iidne ja ajatu praktika, mis ühendab endas looduse, mikroorganismid ja inimkultuuri ning loovuse ja vanarahvatarkuse.

Töötoas õpime valmistama kombucha’t, kasutades põhjamaiseid tooraineid ja kevadisi taimi. Uurime fermenteerimise protsessi, tutvume scoby’ga (bakterite ja pärmi sümbiootiline kultuur, tuntud ka kui teeseen), õpime selle eest hoolitsema ning avastame loovaid viise omaenda kombucha maitsestamiseks.
Töötoa lõpus saad koju kaasa võtta enda valmistatud kombucha, teeseene ning juhised kodus jätkamiseks.

Palume osalejatel kaasa võtta puhas purk või pudel, millega kombucha ja teeseen koju viia.

Hikari Tanaka on käsitöökunstnik ja fermenteerija, kes töötab Fotografiska restoranis ja Vivita / Lahenduste Laboratooriumis. Ta tutvustab traditsioonilisi Jaapani käsitöö- ja kultuuripraktikaid nagu kintsugi, sashiko, origami ja fermenteerimine nii lastele kui täiskasvanutele, edendades loovust jätkusuutliku ja teadliku lähenemise kaudu.