fbpx

Otsing

JÄÄB ÄRA! Kombucha teeseenejoogi meistriklass Riina Õunaga 18.06.2022 | 12.00

Adamson-Ericu muuseum
Hind
30 €

pileti saab osta kohapeal kassast

Töötuba

JÄÄB ÄRA! Kombucha teeseenejoogi meistriklass Riina Õunaga

Kombucha valmistamise meistriklassis saab teeseenejooki degusteerida, õppida selle kääritamist ning võtta kaasa oma isikliku teeseene, mida kodus edasi kasvatada.
Kombucha on alkoholivaba teeseenejook, mis turgutab keha immuunsüsteemi ja hoiab tänu mitmesugustele kasulikele hapetele soolestiku tervena. Magusat suhkruga musta teed fermenteerivad kasulikud bakterid ja pärmsegu, mida tuntakse SCOBY nime all. Aja jooksul soojas keskkonnas käärima jäetud koostisosade tulemuseks on maitsev, värskendav ja toitainerikas jook. Kui SCOBY on paksenenud, on sellest võimalik arendada innovaatilist biomaterjali.
Meistriklassi juhendab Riina Õun, kes on nahakunsti taustaga multidistsiplinaarne disainer ja materjaliarendaja. Ta õpib University of Arts London Material Futures õppekaval tulevikumaterjale ja viinud läbi ulatusliku materjaliuuringu Green Lab’is.
Meistriklassis õpetab Õun samm-sammult, kuidas alustada oma kombucha joogi kääritamisega ja näitab, mida saab järelejäänud SCOBY´st teha. Ta tutvustab oma senise uurimistöö tulemusi ning pakub seeläbi laiemalt inspiratsiooni ja mõtlemisainet.

Meistriklassis osalemiseks palun registreerige siin: