fbpx

Otsing

14.00–14.25

Muuseum Töötoa pealkiri Sihtrühm Keel
Tartu Ülikooli muuseum Gravitatsioon I kooliaste Eesti keeles
Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid Kartulilaste jõulupidu Iloni Imedemaal Lasteaed, I kooliaste Eesti keeles
Eesti Rahva Muuseum Nõiad kohtu all veebitund III kooliaste, gümnaasium Eesti keeles
Mikkeli muuseum Молодой Юри Аррак. Штормы и формы Для всех возрастов Vene keeles

Gravitatsioon

I kooliaste (1.–3. klass)

 

Tartu Ülikooli muuseumi töötoas saadakse teada, miks tiirleb Maa ümber Päikese ja mis jõud meie Päikesesüsteemi või koguni galaktikat koos hoiab. Vaadeldakse, miks kukuvad õunad just maapinnale, mitte taevasse. Õpitakse tundma gravitatsiooni läbi mängude ja põnevate eksperimentide, mis aitavad mõista tohutuid galaktikaid, aga ka meie oma toas toimuvat.

 

Märksõnad: gravitatsioon, loodusteadused, astronoomia.

 

Link veebinarile Teamsis

Kartulilaste jõulupidu Iloni Imedemaal

Lasteaed
I kooliaste (1.–3. klass)

 

Haapsalu ja Läänemaa muuseumide mängulises programmis saadakse teada, kuidas jõudis kartul meie toidulauale. Uuritakse, milliseid kartulitoite on Eesti kodudes läbi aegade söödud – kartulivorstist kartulikrõpsudeni. Programmi käigus valmivad ka maitsvad küpsekartulid. Kuni toit valmib, tehakse tutvust Ilon Wiklandi raamatuga „Kartulilapsed“. Vaadatakse raamatu haruldasi originaalpilte, mis Ilon Wiklandi juubeliaasta puhul erakogudest Iloni Imedemaa galeriis välja on pandud. Muidugi mängitakse toredaid mänge!

Link veebinarile Teamsis

 

Kartulilaste jõulupidu tööleht

Nõiad kohtu all veebitund

III kooliaste (7.–9. klass)
Gümnaasium (10.–12. klass)

 

Eesti Rahva Muuseumi „Kohtumiste“ näituse tarbeks filmikeelde pandud Kasti mõisas 1665. aastal toimunud kohtuistung kahe naise üle lähtub ajaloolisest protokollist, võimaldades sügavuti sissevaate 17. sajandi küla ja mõisa ellu ning asjadele, mis ja miks toonastele inimestele olid olulised.
Enne tundi on osalejatele kohustuslik veebipõhine ülesanne (veebilehe „Ülesanded“ osas märkega „Kohustuslik“). Õpetaja saab tunni kohta loodud kodulehel ka muude teemadega tutvuda või ülesandeid (nt LearningApps) lahendada ent üldiselt on koduleht lisavõimalus suurematele huvilistele.
Veebitunnis räägitakse tunni tarbeks loodud kodulehest ja eeltööst ning tunni juhatavad sisse temaatilised pildiküsimused, mis suunavad arutelule ja tutvustavad tunni sisu. Filmid jäetakse seekord vaatamata, ent õpilastega tunnis toimuvate arutelude kohta tehakse ülevaade nii toonase aja kui tänapäeva kontekstis.

 

Märksõnad: keskaja ja varauusaja ühiskond, inimeste vahelised suhted, argielu (mõis, talu, küla, põld jms); usuelu; kohtupidamine.

 

Enne tundi võimalik ja soovitatav teha iseseisvalt eeltöö tegevusi ja ülesandeid.
Kodulehel olevad materjalid on soovituslikud, v.a. kohustuslik sissejuhatav eeltöö ülesanne (vt tunni veebilehel „Ülesanded“ alt).

Link veebinarile Teamsis

Семинар «Молодой Юри Аррак. Штормы и формы»

Музей Миккеля

 

Детский сад
I ступень школы (с 1-го по 3-й класс)
II ступень школы (с 4-го по 6-й класс)
III ступень школы (с 7-го по 9-й класс)
Гимназия (с 10-го по 12-й класс)

 

Выставка раннего творчества Юри Аррака в Музее Миккеля под названием «Молодой Юри Аррак. Штормы и формы» отображает развитие молодого художника и становление его уникального узнаваемого стиля. Во время семинара кураторы по образовательной работе расскажут о музейных уроках для всех возрастных групп, проводимых на выставке. Для детсадовского возраста и начальной школы предназначен урок «Цветные формы», для II ступени школы – «Формирование в фигуре», а для III ступени школы и гимназии – «Экспериментальный язык образов». Вместе мы проработаем интерактивные игровые задания для каждой возрастной группы, основанные на материалах урока.

 

Ключевые слова: Юри Аррак, поп-арт, абстракционизм, цветоведение, форма, композиция, стиль, авангард, сюрреализм, гротеск, советский художник, свобода творчества.

Язык: на русском языке

Link veebinarile Teamsis